Ma inseala sotia…


E in jur de 10 dimineata. Stau pe marginea unei bucati de beton, care se vrea a fi parte a unui ansamblu arhitectonic modern [sau postmodern? Whatever!], dar de fapt e o bordura/treapta. E relativ frig afara. Soarele lumineaza cu putere fiorii diminetii.  Bate vantul… Nu mai sunt frunze in copaci. E o zi anosta.

Astept un prieten. A intrat in sucursala unei banci. Tocmai am iesit de la un seminar. Sunt obosit dupa o noapte grea [bufnitareala si alcolizare] si o dimineata nedormita. Ma doare capul si am ochii injectati. Stau cu castile in urechi. Ascult muzica zgomotoasa. Astept….

In campul meu vizual periferic apare o tiganca [sau rroama, daca preferi] si un copil rrom. Cei doi se despart. Copilul cauta o victima. Ma vede pe mine. Dar se indreapta spre altcineva, mai vulnerabil. Ii intinde o iconita, dar tanarul refuza. Copilul rrom insista. Tanarul din nou. Copilul  insista. Tanarul  pleaca. Copilul se uita in jur. Pustiu. Doar eu si el. Asteapta o clipa. Ezita.  Vine spre mine…  Imi intinde o iconita: „…  Asta … … hai … sfiintita … … … bani…” (se termina melodia). Eu, nepasator si cu capul in jos: „Pleaca…” El, insistent: „Hai ca e sfiintita…” Ma doare capul ca naiba. Imi ridic privirea: „Pleaca!” Observa ca am ochii umezi din cauza vantului. Plin de compasiune: „Da’ de ce plangi?” Eu, sec si serios: Ma inseala sotia!

7 gânduri despre „Ma inseala sotia…

  1. da.ai dreptate si eu am fost inselat de sotie spiritual,zice ea ca sex ,deci fizic nu a fost nimic, dar am 2 copii si ea sa ajunga sa si declare dragostea unui bosorog de 55 ani ea are 39. cum sa ma simt?imi vine sa plang nu mai am chef de nimic de ce a facut o eu am firma ma duceam tarziu acasa si ea de 6 luni de zile vorbea pe ascuns cu nesimtitul care ce si la a 3 a casatorie si i trebuia a 4 sotie cu copii cu tot

  2. sa mai ai incredere in sotie sa lupti pentru familie i am cumparat masina noua 2 telefoane de minim 10 mil lei si ea ce recunoacatoare este, dimineata eu duceam copii la scoala si la gradinita si ea mergea sa si vada simpatia ce arata mai batran ca tatal ei.mi a distrus toata energia vitala, nu mai am chef sa lupt
    scriu asta sa le deschid ochii si altora. sa nu pateasca ca mine

  3. Draga domnule Relu,

    Imi pare nespus de rau pentru situatia, sa-i zicem delicata, din familia dumneavostra. Totusi ma bucur ca ati avut curajul si taria interioara de a scrie aceste randuri pline de sinceritate si de ce nu, bunatate, apeland astfel la sfatul specialistului in domeniul psihologiei, sociologiei si ocazional parapshiflologiei de pe acest blog. Din scrisoarea dumneavoastra [a se citi comentariile de mai sus], reiese ca sunteti insurat. Sau ca ati fost la momentul scrierii. Deasemenea se pare ca va confruntati cu un caz clasic de infidelitate in cuplu, agravat si de existenta a doi copii rezultati in urma casatoriei. Sotia dumneavoatra are o aventura extraconjugala cu un barbat mult mai in varsta, un fenomen pe care l-am denumit „Iri” in numeroasele mele carti de specialitate nepublicate.

    Probabil va intrebati ce puteti face si cum sa reactionati intr-un moment atat de dificil al vietii dumneavoastre. Ei bine, iata ce va recomand eu, ca specialist in acest domeniu fascinant. In primul rand trageti aer in piept si calmati-va. Trebuie sa fiti putenic si sa nu renuntati la lupta! Sa nu renuntati nicidata! Niciodata! In randurile pe care le-ati scris ziceati cum ca sotia v-a distrus toata energia vitala. Am cateva intrebari pentru dumneavostra: Ati vazut cumva in ultima vreme vre-o flacara violet? Sau sotia dumneavoastra poarta haine de culoare violet in mod excesiv? Sau poate va obliga pe dumneavoastra sa purtati?

    In al doilea rand trebuie sa discutati cu sotia dumneavoastra si sa aveti o confruntare cu ea in ceea ce priveste dificultatile pe care le intampinati in casnicie. Fiti sinceri, oricum nu prea mai aveti nimic de pierdut. Ceretii si ei acelasi lucru. Doar infruntandu-va temerile veti putea fi liber cu adevarat!

    In al treilea rand, dupa confruntarea cu sotia, daca nu ati suferit rani majore la cap provocate de contactul repetat un obiect contondent, trebuie sa va ganditi clar si sa va stabiliti un plan cu ceea ce trebuie sa faceti in continuare. Aici aveti mai multe posibilitati, care depind evident si de felul in care decurge confruntarea mentionata mai sus, iata doar cateva dintre ele:
    1. Va impacati si triti fericiti impreuna pana la adanci batraneti sau pana cand recidiveaza „fenomenul de Iri”. [toata lumea castiga]
    2. Divortati dar locuiti impreuna in acelasi apartament pana cand copii ajund la varsta la care ii puteti evacua din casa. [toata lumea castiga pana la un moment dat]
    3. O inselati si dumneavoastra pe ea. Deasemenea puteti sa scrieti si un scenariu de telenovela pe care il vindeti unor posturi sud americane de televiziune si faceti si ceva bani in plus. Nu multi, cat sa va duceti noua amanta si eventual copii, prin locuri exotice atunci cand sotia dumneavoastra ingeata impreuna cu „bosorogul” in blocurile comuniste pe care probabil tot el le-a construit. [aproape toata lumea castiga]
    4. Vindeti, amanetati tot ce aveti si cheltuiti banii rezultati pe bautura, jocuri de noroc si prostituate, dupa care va calugariti. Sau daca aveti taria de caracter, ii puteti dona pentru o cauza nobila! [prostituatele castiga]
    Evident, doar dumneavostra puteti gasi varianta cea mai potrivita. Important e sa fie alegerea dumneavostra si nu a sotiei, soacrei sau a altui pseusospecialist in propleme de consiliere familiala!

    Acestea fiind zise, astept cu nerabdare sa vad ce se mai intampla cu viata dumneavoastra. Daca alegeti variantele 1 sau 2, probabil nu voi mai auzi de dumneavostra, daca alegeti varianta 3, astept o carte postala din Bahamas sau ale plaje insorite, iar daca alegeti varianta 4 sa stiti ca prefer roscatele.

    Al dumneavostra, Link, doctor cu studii superioare in psihologiei, sociologiei si ocazional parapshiflologiei, la Universitate Wiki Pedia.

    • P.S. Comentariul de mai sus este in cea mai mare parte un pamflet si trebuie tratat ca atare. Opiniitle prezentate in acesta nu reprezinta neaparat opiniile autorului.

      Pentru a evita potentiale neintelegeri trebuie sa precizez ca nu sunt casatorit!

Lasă un comentariu