Despre fericire


In imagine: Un citat depre fericire, de Henry David Thoreau. Imagine preluata de aici

“Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you, but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder…”

„Fericirea e ca un fluture: cu cat il urmaresti mai mult cu atat te va evita mai mult, dar daca iti indrepti atentia spre alte lucruri, va veni si se va aseza usor pe umarul tau…”

5 gânduri despre „Despre fericire

  1. Desi suna frumos, nu sunt de acord cu aceasta maxima… atata timp cat nu iti urmaresti un scop e aproape imposibil sa il atingi; eu cred ca pentru a fi fericiti trebuie sa stim ce anume ne face fericiti si sa incercam sa obtinem acele lucruri.

  2. Iti inteleg perspectiva, insa fericirea nu e ceva palpabil. E o stare de spirit, un sentiment la la care nu poti ajunge direct. Exact cum spuneai si tu, pentru a fi fericit trebuie sa stii ce anume te face fericit. Altfel spus, nu iti poti propune sa fii fericit. Iti poti propune sa realizezi lucruri sau sa ajungi in situatii care sa te faca fericit.

    Fericirea e insa o chestie personala. Nu exista o reteta universala pentru fericire. Lucrurile care ma fac pe mine fericit pot fi substantial diferite de cele care te fac pe tine faricit, sau oricare alta persoana. Mai mult, e si ceva efemer. Uneori constati ca ceea ce iti provoaca starea de fericire la un moment dat, nu mai are acelasi efect…

  3. Logica mea e urmatoarea: incerc sa identific care sunt acele lucruri care ma fac fericit si urmaresc acele lucruri, in acest fel indirect urmaresc si fericirea… sa astept pur si simplu sa ma lovesc de ea mi se pare o atitudine destul de pasiva care nu ma caracterizeaza. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s