Ploua…


rainIn imagine: Ploaia. Privita pe geam. Wallpaper preluat de aici

La naiba, iar ploua… Deabia m-am trezit. Ma uit pe geam. E intuneric  afara, desi e 8.36 dimineata. E inorat si Ploua. Mi s-a dus dracului tot cheful. M-as baga inapoi in pat, dar mi-e foame. Ma duc pana la bucatarie.  Nu am chef nici macar sa fierb un ou. Imi fac un senvis cu peste. Ma intorc inapoi in camera. Deschid computerul. Deschid si geamul. Trag aer in piept. E rece si proaspat. Ploaia e linistitoare. Zgomotul stropilor de ploaie acopera totul. Ma simt singur, linistit si liber in acelasi timp… Un idiot claxoneaza insistent. S-a dus naibii momentul meu zen. Pe starda e ambuteiaj. Masini bara la bara. I-ar s-a blocat intersectia din colt.

Las geamul deschis, desi e frig. Ma intorc inapoi la computer. Nu am chef sa ascult muzica, asa ca imi inchid playerul. Zgomotul de ploaie, claxonul si injuraturile soferilor imi sunt de ajuns. Pe messenger nu e nimeni. E 9.04 dimineata. Nu sunt singurul care nu ara chef de nimic! Intru pe blog si scriu randurile astea. Iau in sila cate o imbucatura din  senvisul de peste intre timp. In vreo 15 minute ar trebui sa fiu gata sa ma duc la facultate. Chiar nu am chef. Nici colegul de apartament nu a avut chef. E acasa, desi e trecut de 8. Ha!

Privesc din nou pe geam. E linistitor sa privesti ploaia. Sunt frunze cazute pe jos. A venit toamna. De vreo luna jumate! Copacii din jurul garii au inceput sa cheleasca! Imi suna telefonul. E un coleg. Ma intreaba daca merg la faculta. Ii zic ca nu am chef azi. Nici el nu are. Nimeni nu are! Intre timp, mai multe babe se adapostesc de ploaie la intrarea in scara. Sunt chiar sub geamul meu. In scurt timp acapareaza zgomotul ploii. Fuck it! Inchid geamul si ma intorc inapoi in pat. E 9.39. Sper ca atunci cand ma trezesc sa am mai mult chef!

2 gânduri despre „Ploua…

  1. asta imi aminteste de descrierea melancoliei la Kierkegaard:
    „N-am chef de nimic. N-am chef sa calaresc, e o miscare prea violenta; n-am chef sa merg, e prea obositor; n-am chef sa zac, caci ar trebui sa zac in continuare si n-am chef, sau sa ma ridic si nici de asta n-am chef. Summa summarum: n-am chef de nimic”.

  2. Wow! E exact senzaţia din liceu, când nu veneam la şcoală (şi tu cred că veneai). Acuma stau la fiecare curs la facultate, cred că e exact pe dos. Cum se mai schimbă lumea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s